Вступ

   Проблема алкогольної залежності – це великий біль сьогодення! Алкоголізм не розрізняє людей за соціальним статусом та прошарками суспільства. Йому все одно з багатої чи бідної сім’ї ти.. Він просто приходить туди, де йому відкривають двері і руйнує домівку з середини. Коли хвороба алкоголізму приходить в родину – то вона впливає не тільки на людину, яка безпосередньо вживає спиртне, а і на всіх оточуючих! Так чи інакше, залежний вплутує членів сім’ї у всі свої проблеми. Тому алкоголізм – це спільна хвороба, яка сама по собі не пройде! Її необхідно лікувати сучасними медикаментозними та терапевтичними методами! Чим швидше ваша родина вирішить не приховувати проблему, не замовчувати симптоми та не намагатиметься не помічати очевидних речей, а звернеться за допомогою до лікарів – тим більші будуть шанси на повернення до нормального щасливого життя!

Розпізнавання проблеми: коли вже необхідно лікувати алкоголізм?

   Своєчасне звернення в наркологічну клініку Пульс – це запорука комфортного і якісного одужання від алкогольної залежності! Але як же зрозуміти, що саме сталося у вашого чоловіка? Це вже алкоголізм? Чи просто декілька «невдалих» вечірок і кілька похмільних ранків? В цьому вам може допомогти консультант нашої приватної клініки з лікування алкоголізму у Львові, в онлайн чи офлайн форматі, абсолютно анонімно та цілодобово!.. Проте, якщо ви поки не готові зробити такий крок – то ми наведемо вам кілька ознак та симптомів алкогольної залежності, дивлячись на які, ви зможете в домашніх умовах зрозуміти, що відбувається з вашим чоловіком.

    Отже, до основних симптомів алкоголізму, які помітно неозброєним оком відносять:

Це основні симптоми алкоголізму, хоча їх може бути набагато більше. Якщо ви помітили хоч кілька пунктів, які збігаються з тим, що ви бачите у своїй сім’ї – то вам потрібно звернутися за допомогою, поки ще є така можливість!

Емоційна підтримка: як допомогти собі та чоловіку?

   На початку та в процесі одужання від залежності людина, яка лікується від алкоголізму потребує постійної допомоги та підтримки, яку вона неодмінно отримує в клініці.. Але не варто забувати про емоційне здоров’я рідних, які також приймають безпосередню участь у процесі психосоціальної реабілітації алкоголіка! Справа в тому, що якщо ви не будете слідкувати за своїм ментальним здоров’ям, то не допоможете своєму чоловіку, та і самі впадете в емоційне виснаження та депресію.. Як же бути в такій ситуації? Що робити? Найкращим виходом з даної проблеми буде спілкування з людьми та спеціалістами, які розуміються на залежності та співзалежності. Це можуть бути професіонали своєї справи з наркологічної клініки Пульс. Наша команда психологів безпосередньо займається прямою психологічною допомогою для жінок, чоловіки яких проходять курс реабілітації від алкоголізму. Ми збираємось в терапевтичні групи, де розбираємо моральний стан кожного учасника та допомагаємо психологічно!

Як говорити з чоловіком про необхідність лікування алкоголізму?

   Перший крок на шляху до одужання від алкоголізму є найважчим і в той же час найважливішим. В більшості випадків рідні алкоголіка зустрічаються з запереченнями проблеми та небажанням лікуватися. Буває так, що для того, щоб змотивувати залежного поїхати на реабілітацію можуть пройти місяці, а то й роки! В цей час головне – це терпіння зі сторони родини та систематична мотивація. Ось кілька основних порад, як правильно спілкуватися з залежним чоловіком, щоб вмовити його поїхати на лікування:

Це основні поради, виконуючи які, ваш чоловік рано чи пізно неодмінно згодиться на лікування в наркологічному центрі!

Пошук професійної допомоги: як вилікувати алкоголіка?

   Якщо ваш чоловік згодився на початок лікування – то вам неодмінно його потрібно підтримати в ту ж хвилину. Не чекати до ранку чи ще там щось.. Бо через кілька годин це бажання може пройти і почнеться все по новому колу!

    В цей час вам потрібно звернутися за допомогою до професійних лікарів та спеціалістів з лікування алкозалежності і обрати доступний метод лікування, який підійде саме вам. Це може бути:

   Отож, якщо ви наважились на початок – то чекаємо вас в нашій клініці, де ви можете розраховувати на комфортні умови, людське відношення, професіоналізм та успішний результат у виздоровленні від алкоголізму!

Підтримка та участь у процесі реабілітації: шлях до того, щоб вилікувати алкоголіка

   Роль сім’ї у процесі реабілітації не менш важлива, ніж роль самого залежного! Але тут говориться не про перекладання відповідальності.. Тут про участь та підтримку, якщо вона дійсно буде потрібна в той чи інший момент.

    Рідні повинні розуміти, що в процесі реабілітації будуть нелегкі періоди, коли залежний відчуватиме надмірний потяг до вживання алкоголю і всіма силами намагатиметься перервати процес одужання, щоб знову почати пити спиртні напої! Тут потрібне терпіння і стійкість до маніпуляцій зі сторони хворого! В цьому, якраз, вам може допомогти інформація, яку ми наводили вище, що стосується груп психологічної допомоги! А ще краще, коли ви постійно матимете спілкування з куратором процесу психосоціальної реабілітації вашого чоловіка. З людиною, яка знає кожен крок залежного, відслідковує динаміку лікування та допомагає і наставляє в процесі одужання!

Профілактика рецидивів після лікування алкоголізму

   Багато хто думає, що процес лікування алкоголізму закінчується виходом з наркологічної клініки.. Але це не зовсім правильно! Якісно побудований постреабілітаційний період – це запорука довгої та щасливої ремісії. Залежному в цей час потрібно дотримуватись певних рекомендацій, які в подальшому допоможуть залишатися тверезим, а саме:

   Не варто забувати, що і в колі найближчих рідних також наступає постреабілітаційний період після лікування чоловіка. В цей час для сім’ї краще сконцентруватися на підтримці батька. Не варто займатися тотальним контролем та підозрами. Повірте, якщо він захоче вживати – то ви не зможете ніяк на це вплинути. А от в питанні, щоб йому не захотілося цього – то тут вже потрібна ваша підтримка та розуміння. А ще багато особистого спілкування.. Це зміцнить вашу сім’ю та допоможе розвивати теплі, довірливі відносини..

Підсумки

   Отож, сьогодні ви отримали від нас безліч інформації, як правильно вилікувати алкоголіка. Ми поговорили про те, як почати лікування і яка роль рідних в цьому, а також про складнощі в процесі реабілітації. Ви отримали рекомендації, як поводити себе з чоловіком після виходу з клініки та як йому допомогти. Набуті знання допоможуть вам в лікуванні алкоголізму, який прийшов у вашу сім’ю.. Але слід розуміти, що зволікати в цьому питанні – це пряма дорога до летального випадку чи інвалідності! Тому зробіть перший крок вже сьогодні!

    Консультанти нашої наркологічної клініки Пульс, що знаходиться у місті Львів, з радістю допоможуть вам подолати прокляття алкоголізму! Телефонуйте за номерами гарячої лінії та записуйтесь на безкоштовну та абсолютно анонімну консультацію.. А ще краще, приїздіть на екскурсію, де ми познайомимо вас з процесом психосоціальної реабілітації зсередини…

ЗРОБИ ПЕРШИЙ КРОК, ПОКИ ЩЕ НЕ ПІЗНО!

КЛІНІКА ПУЛЬС – ЗАВЖДИ ПОРЯД!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *